7 x dit wist je vast nog niet over paus Johannes Paulus II

4. Hij was een ster in multitasken

Als er iemand de discipline en concentratie had om hard door te werken, dan was het wel Johannes Paulus II. Volgens zijn secretarissen was hij een ware ‘vulkaan van energie’ en werkte hij regelmatig 12 tot 16 uur per dag. Ook kon de paus zich naar eigen zeggen goed concentreren op meerdere taken tegelijk. Het was niet ongewoon voor hem om tijdens een vergadering een boek of stuk poëzie te schrijven.

5. Hij was een echte schrijver

Dat schrijven tijdens vergaderingen heeft ervoor gezorgd dat paus Johannes Paulus II heel wat teksten op zijn naam heeft staan. Tijdens zijn pontificaat alleen al schreef hij gemiddeld meer dan 3000 pagina’s per jaar.

6. Hij was de eerste paus die een moskee én het Witte Huis bezocht

In 2001 bezocht de paus een moskee in het centrum van Damascus. Daarmee was hij de allereerste paus die dit deed. Ook had paus Johannes Paulus II nog een andere primeur. In 1979 was hij de eerste paus die het Witte Huis binnentrad. Daar ontmoette hij toenmalig president Jimmy Carter en zijn vrouw, lady Rosalynn Carter.

7. Hij is de ‘meest geziene’ persoon in de geschiedenis

Door zijn vele reizen hebben heel veel mensen paus Johannes Paulus II in het echt gezien. Naar schatting hebben maar liefst een half miljard mensen deze paus een keer met hun eigen ogen gezien. Niemand anders heeft dat tot nu toe gehaald, dus deze paus heeft een heus wereldrecord op zijn naam staan.

Pagina 2/2

Lees ook: Van zijn salaris tot zijn ex-vriendinnetje: 10x Dit wist je niet over Paus Franciscus

Bron: Life Teen | Beeld: Pope John Paul II holding a koala, Brisbane, 25 November 1986 door Queensland State Archive onder de licentie Public Domain