Weggepest gezin vertelt ontroerend verhaal in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk straatarm

‘Een keer ben ik op school zelfs in elkaar geslagen’

De aflevering van Steenrijk, Straatarm woensdagavond was weer gevuld met emotionele momenten en ontroerende verhalen. We volgden de rijke familie Van der Linden, die hun Italiaanse optrekje achterlieten en toevertrouwden aan de minderbedeelde familie Bakker. Beide families wisten een gevoelige snaar te raken bij de kijker. 

Weggepest

De familie Bakker heeft een moeilijke periode achter de rug. Sylvia en André hebben zes kinderen, waarvan alleen Jesse en Jerry nog thuis wonen. Het gezin woonde eerst in de Randstad, maar dit was geen fijne plek voor de kinderen. Jesse en Jerry, die beiden in het autismespectrum zitten, werden namelijk flink gepest. “Een keer ben ik op school zelfs in elkaar geslagen”, vertelt Jesse.

Failliet

Daarom vertrok het gezin naar het Limburgse Nijswiller om een nieuwe start te maken. Helaas gaat het zorgbedrijf dat André en Sylvia hebben opgebouwd failliet. En daarmee verliezen ze hun inkomsten. Sindsdien moeten zij zien rond te komen van tachtig euro per week.

Overleden kindje

Een bedrag dat het andere stel, Fred en Irma, op een zondag uitgeven aan een goede fles wijn. Toch hebben zij het ook niet altijd makkelijk gehad. Irma vertelt dat ze na een moeilijk ivf-traject eindelijk zwanger was van hun eerste kindje, Luuk. Helaas overleed hij tijdens de zwangerschap. “Alles zit er dan al op en aan”, vertelt Irma. “Hij heeft ook echt een plekje. Als we naar de kerk gaan, branden we een kaarsje.”

Lees ook: Emotioneel verhaal in Frank & Rogier Checken in maakt indruk

Bron: SBS6 Steenrijk, Straatarm | Beeld: Videostill Steenrijk, Straatarm

Array