Aha, dus dít is de reden dat je bijna nooit iets wint met een grijpmachine op de kermis!

grijpmachine

Aha, dus hierom win je nooit iets met de grijpmachine

We hebben allemaal wel eens een poging gewaagd in een dappere bui, maar het is ons nog nooit gelukt om er iets mee te winnen: de grijpmachine op de kermis. Je kan er een maandsalaris aan euromunten ingooien, maar doorgaans ga je met lege handen en een illusie armer weer huiswaarts.

Die grote metalen klauwen grijpen altijd nét mis, of de felbegeerde prijs glijdt ineens weer terug. Is dat nou gewoon domme pech?

Winstmarge
Website Vox.com onderzocht enkele grijpmachines en kwam tot een teleurstellende conclusie: In de handleidingen van de machines staat informatie over hoe je de kracht van de klauw kunt instellen. De klauw wordt door de beheerders dus gewoon zo ingesteld dat hij een zware knuffel nét niet kan dragen. En dat is niet het enige, de beheerders kunnen zelfs de winstmarge instellen.

Berekenend
De machine berekent dus gewoon hoe vaak de klauw ‘beet’ mag hebben. Het zit zo: Als een grijpbeurt 50 cent kost en de prijs een waarde heeft van 7 euro, dan zal de klauw één keer op de twintig beurten beetgrijpen om een winstmarge van 50% over te houden. En dan nog is het maar de vraag of de machine zich wel netjes aan de ingestelde afspraken houdt…Die ene keer dat jouw liefde die schattige teddybeer voor jou won, lag dus niet aan zijn grijpmachine-talent, hij had gewoon geluk. Wij besteden ons geld voortaan wel weer in de oliebollenkraam!

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld ter illustratie