Wendy van Dijk: ‘Ik moet veel moeite doen om op gewicht te blijven’

Als kind had de blondine een slechte relatie met eten

De nieuwste editie van het tijdschrift Wendy staat geheel in het teken van een gelukkig en gezond leven. Iets waar Wendy van Dijk zich helemaal in kan vinden, zo vertelt ze in het voorwoord van haar blad. Toch had de presentatrice niet altijd een goede relatie met eten. Pas toen ze wat ouder werd raakte ze er gek op. ”Er ging een wereld voor me open.”

Ze is de laatste jaren steeds meer van eten gaan houden.

Hollandse pot

In haar editorial schrijft de presentatrice dat ze als kind een slechte relatie had met eten. Haar ouders kookten alleen échte Hollandse pot, tot ongenoegen van de jonge Wendy. ”Elke dag vlees, terwijl ik als zestienjarige had besloten dat ik vegetariër wilde worden.” Pas toen ze op zichzelf ging wonen ontdekte Wendy de buitenlandse keuken en raakte ze verknocht aan lekker eten. ”Er ging een wereld voor me open. Míjn wereld.”

Op gewicht

In de jaren erna leerde de The Voice-presentatrice steeds meer over eten, gezonde voeding en de manier waarop je fit en energiek kan blijven. ”Ik moet mijn best doen om op gewicht te blijven. Klinkt als een droom voor veel vrouwen en ik klaag ook zeker niet, maar het wordt toch lastig als andere mensen je steeds té mager vinden en zeggen dat je dun genoeg bent.” Wendy sport dan ook niet om af te vallen, maar om zich fit te voelen. ”Als (oud-)danseres ben ik gewend te bewegen en dat geeft mij de juiste balans tussen body en mind.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@wendyonlinenl

Een bericht gedeeld door Wendy van Dijk (@wendyvandijk3) op

Lees ook: Lisa Kudrow kampte met gewichtsprobleem tijdens Friends

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill