Wensen maar! Dit weekend zijn er veel vallende sterren zichtbaar

Wie kan er nu niet genieten van zo’n mooi tafereel?

Ben jij helemaal gek van vallende sterren? Dan heb jij komend weekend geluk. Wie dit weekend de sterrenhemel bestudeert, heeft namelijk het geluk een vallende ster te spotten. Of zelfs meerdere. De meteorenzwerm Perseïden bereikt dit weekend namelijk zijn maximum. En dat zorgt voor een mooi tafereel!

Momenteel wordt er nog niet zoveel goeds voorspelt voor komende zaterdag. Zo is de kans groot dat er overdag een plensbui op je hoofd valt als je je buiten bevindt. Maar ’s avonds en ’s nachts wordt het gelukkig beter en trekt de hemel open. Als het inderdaad helder is, zoals weather.com voorspelt, is het goed mogelijk dat je mooie vallende sterren mag aanschouwen op de nacht van zaterdag op zondag.

Naar verwachting zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag 27 vallende sterren te zien. Per uur! Tijdens het hoogtepunt zullen er 44 meteoren per uur te zien zijn!

De maan
Helaas is niet alleen de mist een factor die roet in het eten kan gooien. Ook het licht van de maan kan nog weleens een stokje voor de regen steken. Om 23.00 uur komt de maan op en volgens meteorologen kun je na zonsondergang en voor maansopgang de sterrenregen het beste zien.

Mensen die niet in de grote stad wonen, hebben daarnaast een voordeel. De vallende sterren zijn het beste te zien buiten de bebouwde kom en buiten de Randstad. In het westen is het helaas door luchtvervuiling ook buiten de steden wat lastiger om de vallende sterren goed te kunnen waarnemen.

Bron: Nu | Beeld: Pixabay