Wesley Sneijder geschorst na uitschelden scheidsrechter

Wesley

De oud-international is voor vier duels geschorst

Wesley Sneijder heeft zijn professionele voetbalcarrière al een tijdje geleden beëindigd, maar daarmee is hij niet meteen uit de voetbalwereld gestapt. De oud-international is namelijk assistent-trainer bij amateurclub DHSC. Vorig jaar oktober ging het mis, toen DHSC verloor en Wesley zich niet kon inhouden tegenover de scheids.

Uitgescholden

Wesley ergerde zich destijds enorm aan de houding van de arbitrage en vond dat een treffer van Achilles Veen – de tegenstander van DHSC toen – afgekeurd had moeten worden. DHSC verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1. Na afloop zou Wesley de scheidsrechter, Harold van de Ketterij, hebben uitgescholden voor ‘paardenlul’ en geïntimideerd hebben. “Mannen, die scheidsrechter is voor mij”, zou hij hebben gezegd.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om de voormalig profvoetballer voor vier wedstrijden te schorsen. Zijn broer, Jeffrey Sneijder, was op dat moment assistent-trainer en is voor zes wedstrijden geschorst.

De Oranjezomer

Wesley was de hele zomer een aantal keer te zien in het tv-programma De Oranjezomer. Daarin raakte hij een keer in de clinch met Johan Derksen om het coronavaccin.  “Ik ben waarschijnlijk een van die mafkezen. Ik heb hem niet”, zei Sneijder toen. “Maar ik ben wel getest. Ik heb corona gehad, vorig jaar. Ik heb er gelukkig weinig last van gehad, maar ik heb hem bewust niet genomen.”

Lees ook: Zien: Wesley Sneijder deelt foto met zoontje Xess Xava

Bron: AD | Beeld: Brunopress