WhatsApp gebruikers opgelet! Onschuldige emoji’s kunnen je app doen crashen

whatsapp

Er is een nieuwe manier om je telefoon te doen crashen via WhatsApp

Sinds het begin van het internet zijn er al hackers actief. Sommige willen alleen een grapje uithalen, anderen zijn heuse criminelen die je bankinformatie willen stelen. Ook smartphones kunnen gehackt worden. Op dit moment gaat er een nieuw soort bug rond op WhatsApp waardoor de app vastloopt en crasht.

Druk niet op dit soort berichten.

De zwarte stip

Op dit moment gaat de bug vooral rond via een bericht met een zwarte stip. Er staat een tekstje naast als “can’t touch this” met een pijltje naar de stip. Als je op de stip drukt, wat eigenlijk een emoji is, dan crasht de app. Mocht je dit bericht naar een andere app kopiëren, dan crasht die ook. Dit komt omdat er achter de emoji een code zit waardoor de app crasht. Dit hoeft dus niet een zwarte stip te zijn, het kan elke willekeurige emoji zijn.

Wat gebeurt er

De bug veroorzaakt dat WhatsApp te veel prikkels krijgt en niet weet wat-ie moet doen. De app loopt daardoor vast. Volgens kenners kun je de app daarna gewoon weer opstarten en is er daarna geen schade aan je telefoon. Voor alsnog lijkt het dus op een onschuldig grapje, niet op kwaadaardige hackers. Ook lijken alleen Androidtelefoons last te hebben van de bug, iPhones lijken er niet anders om te worden.

Bug

De berichten gaan nu vooral rond in India en Brazilië, maar het is slechts een kwestie van tijd dat het ook in Europa een trend wordt. Je hoeft niet bang te zijn, want behalve dat je WhatsApp even vastloopt gebeurt er niets met je telefoon. Toch waarschuwen we je voor vreemde berichten. Klik nooit op onbekende links of verdachte berichten, want voor je het weet zit er wél meer achter dan een onschuldig grapje.

Wil je meer weten over de bug? Bekijk dan dit heldere en informatieve filmpje (in het Engels):

Lees ook: Waarschuwing! Oplichters actief via WhatsApp, wees op je hoede

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AndroidPlanet | Beeld: Pixabay