Oh oh: Whatsapp gaat drastisch veranderen dankzij deze nieuwe voorwaarden

WhatsApp krijgt nieuwe gebruikersvoorwaarden

De populaire berichtendienst Whatsapp gaat al heel wat jaren mee in ons kleine kikkerlandje. Ook niet zo gek dat dit de meest gebruikte app is om online in contact te blijven met vrienden en familie. Echter gaat deze dienst binnenkort toch iets drastisch veranderen; de minimumleeftijd voor Europese Whatsapp gebruikers wordt verhoogd. 

Nu mag je vanaf je 13e Whatsapp gebruiken, straks moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Nieuwe privacywetgeving

Door straks in te stemmen met de nieuwe gebruikersvoorwaarden geef je akkoord met de nieuwe leeftijdsvoorwaarden. Het bedrijf wil voldoen aan de nieuwe privacywetgeving, deze zal volgende maand van kracht gaan. Hoe er wordt gecontroleerd gaat worden door Whatsapp op de leeftijden van hun gebruikers is nog onduidelijk.

Europese Unie

Inmiddels maken er ruim 1,5 miljard mensen wereldwijd gebruik van de populaire berichtendienst. Deze cijfers zijn bevestigd door moederbedrijf Facebook. Vooralsnog verandert de leeftijdsgrens op dit moment alleen in de Europese Unie. De voornaamste doelgroep die gebruikt maakt van deze dienst zijn tieners, dus zal er binnenkort heel wat veranderen voor hen.

Lees ook: Let op: bussen staken de eerste twee dagen meivakantie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Apps de mensajería para iOS: Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages door Microsiervos onder de licentie CC BY 2.0