Eindelijk rust op vakantie: Whatsapp komt met vakantiemodus

Whatsapp vakantiemodus

Geen storende berichten via WhatsApp meer in je vakantie

Er is niets vervelender dan wanneer je eindelijk kan genieten van je welverdiende vakantie, je alsnog allerlei appjes binnenkrijgt. Of het nu van werk is of die altijd zo gezellige familieapp, op vakantie willen we gewoon niet gestoord worden. Daarom komt WhatsApp met dé uitvinding van het jaar: een vakantiemodus.

WhatsApp is bezig met het ontwikkelen van een functie waarbij gearchiveerde chats met nieuwe berichten niet meer omhoog springen.

Gearchiveerde chats

De site WABetaInfo meldt dat de nieuwe functie zit verwerkt in de bètaversie van WhatsApp. Op dit moment is de nieuwe functie nog niet in werking, maar de omschrijving van de functie ‘Vacation Mode’ is duidelijk. Gearchiveerde chats blijven gearchiveerd zodra de vakantiemodus is ingeschakeld. Nu is het al wel mogelijk om een gesprek op ‘Stil’ te zetten. Op deze manier krijg je ook geen melding van nieuwe berichten binnen, maar bij opening van je telefoon komen de nieuwe berichten wel allemaal bovenaan te staan. Tijdens je welverdiende vakantie kun je dus op deze manier alsnog niet alle binnenkomende berichten op WhatsApp negeren.

Geen gekleurde bolletjes

Daarnaast introduceert de app straks de stille modus, waarbij het bolletje voor nieuwe berichten op het app-icoontje kan worden uitgeschakeld. Op deze manier raak je ook niet afgeleid bij het openen van je smartphone door het gekleurde bolletje op het WhatsApp-icoontje dat er ongelezen berichten voor je klaar staan.

Trend ‘Niet Storen-functies’

Apple en Google zijn volop in de ontwikkeling om de trend van de ‘Niet Storen-functies’ te verwerken in hun systemen. Gebruikers van deze besturingssystemen kunnen op deze manier gemakkelijker zelf regelen wanneer zij op hun telefoon gestoord willen worden. Daarnaast krijgen gebruikers meer inzicht in hoeveel tijd ze spenderen aan elke app. Wanneer de vakantiemodus wordt toegevoegd aan WhatsApp is nog niet bekend. Doorgaans komen de bèta-functies binnen een paar maanden naar alle gebruikers van de chatdienst.

Lees ook: Dit is waarom je nu nog steeds last hebt van muggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash