Pas op: nieuw Whatsapp-virus in omloop! Virus maakt stiekem foto’s, luistert en leest mee!

smartphone virus

Het virus gaat ten koste van de privacy op je smartphone

Waarschijnlijk is er geen enkele smartphone op de wereld die deze app er niet op heeft staan: Whatsapp. De app is gemakkelijk in gebruik en het is een simpel communicatiemiddel voor contact met vrienden en familie. Nu liggen er wel vaker virus-gevaren op de loer, maar een voor de meest gebruikte app ter wereld? Die was er tot op heden nog niet. 

Daarom wordt er gesproken van een zeer gevaarlijk virus die veel van je privacy kan schenden.

Android
Alle Whatsapp-gebruikers met Android moeten vanaf nu zeer voorzichtig zijn en goed opletten. Een Whatsapp-virus is namelijk in dit besturingssysteem gevonden dat ervoor zorgt dat gesprekken via Whatsapp door anderen beluisterd en meegelezen kunnen worden. Het virus komt op een smartphone door nagemaakte websites van telecomproviders. Deze ontvangt de gebruiker via een direct bericht of e-mail die door de websites is gedeeld. Wanneer je als gebruiker de link opent heb je het virus al op je smartphone staan.

Privacy schending
Niet alleen kan dit gevaarlijke virus meeluisteren en meelezen met berichten, ook kan het verbinding maken met WiFi-netwerken en kunnen er zelfs stiekem foto’s en video’s gemaakt worden met jouw smartphone. Het is nog niet bekend hoeveel mensen inmiddels gedupeerd zijn met dit virus, alleen is bekend dat het voor nu gaat om smartphone-gebruikers in Italië. Let vanaf nu dus goed op als je een verdacht mailtje ontvangt van een telecomprovider en klik nooit zomaar op de link!

Lees ook: Facebook gaat heel erg veranderen en dit betekent dat voor jouw account!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nieuwsblad.be | Beeld: Pexels