Wie keek het ook altijd? Zó gaat het nu met ‘Josje’ uit Vrouwenvleugel!

Wie keek vroeger ook altijd naar Vrouwenvleugel?

Begin jaren ’90 keek bijna iedereen er naar: Vrouwenvleugel, de dramaserie over de vrouwenafdeling van een gevangenis. Van 1993 tot en met 1995 zaten we wekelijks aan de buis gekluisterd en gingen we helemaal op in het wel en wee van de verschillende gevangenen.

Drie seizoenen en 66 afleveringen lang werd de baanbrekende en controversiële serie uitgezonden.

Controversieel
Vrouwenvleugel was de allereerste serie met een lesbisch personage, iets dat tot die tijd ongehoord was om op televisie te laten zien.Daarnaast werden een aantal voor die tijd ongebruikelijke onderwerpen aangesneden als leven met Aids en lustgevoelens bij bejaarden.  In 1994 werd de serie bekroond met de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma van het jaar. Maja van den Broecke speelde personage Josje Smit-Werkman, die vastzat voor de moord op een hoerenloper.

Maagverkleining
In de beginjaren van haar bekendheid verwerf Maja naam als ‘Maya’ en stond ze vooral (naakt)model op kunstzinnige foto’s. In 2016 maakte Maja weer haar opwachting in een gevangenisserie. Voor Celblok H kroop ze in de huid van de Lucy, de leidster van een gewelddadige bende die verwikkeld is in een strijd om macht binnen de gevangenismuren. Een aantal jaren geleden onderging Maja een maagverkleining omwille van haar gezondheid. Sindsdien is ze maar liefst 35 kilo afgevallen en voelt het voor haar ‘alsof ze een nieuw leven is begonnen’. Ze ziet er dan ook geweldig uit, moet je zien!

Bekijk hier het hele interview met Maja:

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem op Pinterest

Bron: Show | Beeld videostill Show