Wietze de Jager: ‘Na de breuk met Mattie ben ik dagen de deur niet uitgeweest’

Twee jaar na de breuk doet Wietze een boekje open over het incident

Het is exact twee jaar geleden dat het radio-duo Mattie en Wietze na een ruzie uit elkaar ging. Inmiddels staan 538-dj Wietze de Jager en Mattie Valk van Qmusic lijnrecht tegenover elkaar geprogrammeerd. In Telegraaf doet Wietze een boekje open over de veelbesproken breuk. ”Niemand heeft ooit nog een poging gedaan hem en mij weer bij elkaar te krijgen. Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was.”

De heren vormden jarenlang een succesvol radio-duo bij Qmusic.

Wietze de Jager

Wietze vervangt momenteel collega Frank Dane in de ochtenduren op Radio 538, waardoor hij nu een rechtstreekse concurrent is van zijn vroegere radiomaatje Mattie. ”Het was een bewogen tijd, een soort grijs gebied in mijn geheugen. Dagen ben ik de deur niet uit geweest. Maar toch merkte ik snel genoeg dat alles ook wel weer nieuwe kansen bood”, vertelt Wietze openhartig aan RTL Boulevard. De dj ging na zijn vertrek bij Qmusic aan de slag bij SBS6 en NET5 en keerde in maart 2018 weer terug op de radio. Dat hij nu een week lang Frank Dane mag vervangen, noemt Wietze ”een geweldig compliment en een teken dat ze vertrouwen in me hebben.”

Breuk

Wietze hield er altijd vertrouwen in dat de breuk met Mattie niet het einde van zijn carrière zou betekenen. ”Als je vertrouwen in het algemeen een deuk oploopt, kan dat ook zijn weerslag krijgen op je zelfvertrouwen en dat moet je natuurlijk helemaal niet hebben, natuurlijk. Ik heb er altijd wel in geloofd dat er wat nieuws zou komen en dat is ook gebeurd.”

Lees ook: Koningin Máxima troost emotionele Sarah (9) tijdens optocht Koningsdag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf, RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTL Late Night