Leef je langer door elke dag een glas wijn te drinken of door elke dag te sporten?

Beiden hebben natuurlijk hun voordelen

Dat wijn alleen maar voor een flinke kater zorgt, blijkt al een tijdje een omstreden uitspraak te zijn. Een glas rode wijn kan bijvoorbeeld je cholesterol verlagen en het bevat antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Ook doen sinds enige tijd de geruchten dat een glas rode wijn net zo goed voor je is als een uur sporten. Maar is dit wel echt zo? Welke van de twee -als je zou moeten kiezen- zorgt ervoor dat je mogelijk langer leeft?

Het beste is natuurlijk om beiden te doen.

Bewegen

Sporten is ontzettend belangrijk. Het is goed om je lichaam vitaal te houden, om je conditie op peil te houden en gewoon om je hoofd leeg te maken. Wij zijn daarom benieuwd wat nu zorgt voor een langer leven: elke dag een glas wijn of elke dag een uurtje sporten?

Langer leven

Het antwoord is er eentje waar we toch wel blij van worden. Als je 1 tot 2 glazen wijn per dag drinkt, heb je een grotere kans op een langer leven dan wanneer je je iedere dag een kwartier tot drie kwartier in het zweet werkt, dit blijkt uit onderzoek. Sinds 2003 nemen de onderzoekers een grote groep mensen van 90 jaar en ouder onder de loep. Er werd onder andere gekeken naar dieet, beweging en medische geschiedenis.

Verklaring

Hoewel de bevindingen van het onderzoek nog niet officieel gepresenteerd zijn, vertelt onderzoeker dr. Claudia Kawas dat er een duidelijk verband is tussen het nuttigen van alcohol en een vroege dood. “Ik heb er geen verklaring voor, maar ik geloof dat gematigd drinken de levensduur bevordert”, vertelde ze. Wanneer elke dag zo’n 1 a 2 glazen alcohol gedronken wordt, zouden mensen 18 procent meer kans hebben op een langer leven. Mensen die elke dag tussen de 15 minuten en 45 minuten bewegen, zouden de kans op vroegtijdig sterven met 11 procent verminderen.

Lees ook: Dít is de reden waarom je vaak hoofdpijn krijgt van wijn! En nee, het is niet de kater!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Pexels, Pixabay