Wil (59) is ‘weigeroma’: ‘Ik voel me niet schuldig als ik nee zeg’

weigeroma

‘Ik voel me niet schuldig als ik ‘nee’ zeg’

In ‘PS van de Week’, een rubriek van LINDAnieuws, werd afgelopen week het onderwerp van de weigeroma behandeld; de oma die helemaal geen zin heeft om een hele of een vaste dag op haar (klein)kind te passen. Oppasoma worden, dat is voor hen niet weggelegd. 

In een telefoongesprek sprak LINDAnieuws met Wil (59), die geen oppasoma wilde worden. Zelfs nu haar kleinkinderen er zijn, blijft ze erbij.

Oppasoma
Wil zei, voordat haar (klein)kinderen werden geboren, dat ze geen oppasoma wilde worden. Iedereen zei destijds tegen Wil: ‘Wacht maar tot ze er zijn, dan praat je wel anders.’ Toch veranderde Wil niet van gedachten toen haar kleinkinderen werden geboren; nog steeds wil ze geen oppasoma worden: “Ik ben stapelgek op die boeven, maar ik pas alleen op ze in noodgevallen.”

Druk leven
Wil heeft, ondanks het feit dat ze dan wel oma mag zijn, zelf nog een heel druk leven. Zo werkt ze vier dagen in de week en ze trekt in het weekend vaak met haar man naar Brabant om daar op een camping haar rust te pakken. Wanneer haar kleinkinderen op bezoek komen vindt ze het wel heerlijk, maar het moet wel uitkomen: “Een week of vier geleden bijvoorbeeld, toen was de jongste niet lekker. Mijn zoon en zijn vriendin moesten allebei werken en ik was toevallig een dagje vrij. Toen heb ik een dagje opgepast, geen probleem.”

Nee zeggen
Maar ook ‘nee’ zeggen is voor Wil geen probleem. Als zij zelf niet kan, dan gaat het over. Haar zoon heeft respect voor deze beslissing, maar van haar ex-schoondochter kon ze op minder begrip rekenen. Maar, zo vindt Wil: “Ik mag mijn eigen mening hebben en ik voel me daar ook niet schuldig over.”

Hoe gaan jullie met dit probleem om? Passen jullie altijd op of weigeren jullie ook weleens? Laat het ons weten in de reacties!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: ter illustratie