Wil je een paar kilo kwijt? Déze dieettips kan je volgens experts het beste links laten liggen

dieettips

Sommige dieettips zijn echt klinkklare onzin

Over afvallen en diëten heeft echt iedereen wel wat te zeggen. Je moet hardlopen of juist krachttraining doen, de een vindt koolhydraten slecht en de ander zegt juist dat je ze wél moet eten. In deze jungle van afvaltips is het soms lastig om je weg te vinden, want wat kan je nu het beste doen? Wat voor de buurvrouw werkt, kan bij jou helemaal geen effect hebben. Maar waar experts het wél over eens zijn, is dat er een aantal afvaltips zijn die je het beste kunt negeren!

  1. Honger negeren: dit is gewoon een slecht idee. Als je je honger negeert, ga je bij de volgende maaltijd alleen maar meer eten. Hiermee doe je het effect teniet en je wordt er gewoon niet gelukkig van. Als je trek hebt, neem een gezond tussendoortje en drink vooral voldoende water.
  2. Geen koolhydraten eten: er is geen enkel onderzoek dat kan aantonen dat het gezond is om helemaal te stoppen met koolhydraten, zeker als het om langetermijneffecten gaat. Gewoon blijven eten dus, er is niets mis mee. Ga jezelf alleen niet volproppen met gebak en chips, maar kies voor de gezonde koolhydraten zoals granen, fruit en groenten.
  3. Niets meer eten na 8 uur ‘s avonds: het is heel simpel: je valt af als je meer verbrandt van je binnenkrijgt en als je meer binnenkrijgt dan dat je verbrandt, dan kom je aan. Het tijdstip waarop je eet heeft hier niets mee te maken!
  4. Light producten zijn beter: er is in principe niets mis met light-producten, maar het ‘gevaar’ is meer psychologisch. Je denkt als je een light-product genomen hebt al snel dat je nog iets extra’s mag eten of drinken en ja, daar gaat het dan mis.
  5. Suiker vermijden: je hebt nu eenmaal suiker nodig om de dag door te komen, zolang je dit maar op een gezonde manier binnenkrijgt. Fruit heb je nu eenmaal nodig, en daar zit suiker in. Gewoon blijven eten dus!
  6. Detoxen: je lichaam ontgiften is de grootste onzin, daar heb je namelijk je lever en je nieren voor. Als je een sapkuur volgt val je wel snel een paar kilo af, maar dat is simpelweg omdat je veel te weinig calorieën binnenkrijgt. Dat gewicht zit er in no-time weer aan.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | beeld ter illustratie