Willeke Alberti geschrokken van reacties na corona-uitspraak

Willeke Alberti

De zangeres heeft ‘de vreselijkste verwensingen’ gekregen

Begin deze week sprak Willeke Alberti zich in De Telegraaf uit over haar coronabesmetting. De zangeres is volledig gevaccineerd, maar raakte toch besmet. Sindsdien heeft ze naar eigen zeggen ‘de vreselijkste verwensing’ te horen gekregen. 

Ontstemd over besmetting

Willeke Alberti was behoorlijk ontstemd over haar coronabesmetting: “Iemand in mijn omgeving – ik zeg niet wie, want dat vind ik niet netjes – heeft mij toch weten te besmetten. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?” zei de zangeres eerder deze week tegen De Telegraaf.  “Als je met mij omgaat of werkt, weet je dat ik veelvuldig optreed in verzorgingshuizen. Dan moet je toch wijs zijn en niet ongevaccineerd in mijn buurt komen? Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?”

Niet zo bedoeld

De zangeres is enorm geschrokken van de reacties op haar corona-uitspraken. “Dat ik mensen die niet gevaccineerd zijn ’dom’ zou noemen, is blijven hangen, maar dat heb ik beslist zo niet bedoeld”, legt ze uit. “Iedereen moet natuurlijk zelf zijn of haar beslissingen nemen. Daar heb ík niets over te zeggen. Dat het misschien boos overkwam, heeft alles te maken met het feit dat iemand uit mijn privésfeer de ziekte heeft overgedragen. Dat was mijn grote teleurstelling.”

Lees ook: Willeke Alberti kreeg corona door ongevaccineerd persoon

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress