Willeke Alberti kreeg corona door ongevaccineerd persoon

Willeke-Alberti

De zangeres is woedend

Willeke Alberti (76) is volledig gevaccineerd, maar raakte onlangs alsnog besmet met het coronavirus.  Aan De Telegraaf vertelt de zangeres dinsdag dat ze inmiddels helemaal genezen is, maar ze is nog steeds woedend: ‘Hoe dom kun je zijn?’

Corona

Willeke Alberti is nog steeds actief als zangeres en treed regelmatig op in verzorgingshuizen. Doordat ze onlangs corona heeft gekregen, kon ze dit niet meer doen. Iets waar de zangeres behoorlijk ontstemd over is: “Iemand in mijn omgeving – ik zeg niet wie, want dat vind ik niet netjes – heeft mij toch weten te besmetten. Diegene was niet gevaccineerd. Hoe dom kun je zijn?”

Ongevaccineerd

Voor de zangeres is het ook niet duidelijk waarom iemand die ongevaccineerd is bij haar in de buurt moet zijn. “Als je met mij omgaat of werkt, weet je dat ik veelvuldig optreed in verzorgingshuizen. Dan moet je toch wijs zijn en niet ongevaccineerd in mijn buurt komen? Je laat je toch ook inenten tegen bijvoorbeeld de mazelen, pokken of polio?”

Strenger geworden

Inmiddels is de zangeres strenger geworden in de keuze met wie ze omgaat. “Het klinkt heel vervelend, maar met mensen die weigeren een prik te halen kan ik niet omgaan of werken. We moeten, zeker de kwetsbaren en ouderen, nu eenmaal voorzichtig zijn. Ik dacht dat ik met twee prikken wel veilig was, maar dat bleek dus toch niet helemaal zo te zijn. Daarom zeg ik nogmaals: mensen haal die vaccinaties”, aldus Willeke.

Lees ook: Willeke Alberti reageert op komst kleinkind: ‘Het is een giga groot cadeau’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress