Willeke Alberti zegt theaters vaarwel: ‘Ik heb alles gedaan’

Willeke Alberti

Willeke Alberti gaat haar talenten meer ‘voor de zorg’ inzetten

Ze is niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters. Toch zit haar carrière op de planken erop, wat Willeke Alberti betreft. Vanavond sluit de 77-jarige zangeres haar allerlaatste theatertournee af in Het Concertgebouw.

Willeke stopt ermee

In gesprek met het ANP laat Willeke Alberti weten haar microfoon voorlopig aan de wilgen te hangen. Of tja, ook weer niet helemaal. Zo laat de podiumveteraan weten dat zij vooral zélf geen theatertournees meer zal doen. Maar een verschijning maken bij andere artiesten? Dat wil ze nog best overwegen. “Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat en met vraagt om een liedje te zingen. Als dat niet te vaak is dan doe ik het met liefde”, deelt de zangeres en actrice.

Zorg

Ook blijft de zangeres lekker met muziek bezig. Ze doet dat dan echter wel in een andere vorm: in plaats van uitverkochte theaters, laat Alberti haar gouden keeltje horen in verschillende zorgcentra. Nu doet ze dat ook al, maar dat wil ze dus nog vaker doen, laat ze weten. “Dat is eigenlijk iets wat ik al heel lang van plan was.” Ook staat de artieste stil bij haar eigen leeftijd: “In het theater rust er veel op je schouders. Die schouders wil ik wat rust gunnen. Ik word in februari 78, het is dan toch op naar de tachtig hè.”

Terugblik

Over die bijna tachtig jaar heeft Willeke Alberti een bijzonder indrukwekkend CV opgebouwd. Zo maakte ze op elfjarige leeftijd haar tv-debuut in de musical Duel om Barbara. In 1958 begon haar carrière als zangeres, toen ze het duet Zeg pappie ik wilde u vragen opnam met haar vader, Willy Alberti. Zo begon een jarenlang succesverhaal, met meerdere grote hits, onderscheidingen en uitverkochte tours en optredens. “Ik heb alles gedaan. Ik mag zeker niet mopperen”, blikt de zangeres terug.

Lees ook: Rob de Nijs over afscheid: ‘Dat besef zal later komen’

Bron: AD | Beeld: Brunopress