Oepsie: Koning Willem-Alexander krijgt mogelijk een boete


Ligt er binnenkort een boete op de mat bij Villa Eikenhorst?

Of je nu de koning van Nederland bent of niet; regels zijn regels en op het overtreden van deze regels staat een boete. En aangezien de koning zich niet aan de regels heeft gehouden, hangt hem mogelijk een boete boven het hoofd…

Of komt de koning er mee weg?

Drone

De Telegraaf heeft namelijk opgevangen dat de koning tijdens de onthulling van een nieuwe drone in Letland toegaf zelf ook over een drone te bezitten. Dit op zich is niet strafbaar, maar je mag er niet in alle gebieden mee vliegen. Een van de gebieden waar je drones dus niet mag laten vliegen, is boven of in de buurt van rijksmonumenten. En laat het huis van Willem-Alexander en Máxima, Villa Eikenhorst, nu net een rijksmonument zijn.

Rijksvoorlichtingsdienst

Dan is het natuurlijk nog de vraag of de koning de drone ook daadwerkelijk heeft bestuurd in Villa Eikenhorst en zo ja, of hij hier ook voor beboet kan worden. RTL Z vroeg het aan de Rijksvoorlichtingsdienst, die niet wilde antwoorden op de vraag of de koning binnenkort een envelop met daarin een boete op de deurmat zou hebben liggen. Volgens een juristenbureau is het echter wel mogelijk dat ook de koning een boete krijgt: hij is immers ook gewoon een mens, en alle mensen moeten zich aan de regels houden.

Strenge regels

Voor drones gelden in Nederland redelijk strenge regels: je moet je als bestuurder houden aan de regeling modelvliegen. Dit houdt in dat je niet boven mensenmenigten mag vliegen, dat je de drone niet uit het oog mag verliezen en dat je hem op afstand van luchtvaartuigen moet houden. Overtreed je de regels, dan wordt mogelijk de gadget in beslag genomen en loop je de kans beboet te worden. Zelfs de koning dus, en zelfs als het de gadget bestuurd in eigen tuin.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill NOS