Koning Willem-Alexander gaat in op medische ingreep koningin Máxima

De koning vertelt dat niemand zich zorgen hoeft te maken

Koningin Máxima onderging vorige week een kleine, medische ingreep, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend. Tevens maakte de RVD bekend dat de ingreep gepland was en dat de koningin rust moest houden. Máxima legde haar koninklijke taken tijdelijk naast zich neer en daarom was koning Willem-Alexander zonder zijn vrouw aanwezig bij de vijftiende editie van NL Doet. Daar gaf hij tevens een update over hoe het met zijn geliefde gaat.

Voorgaande jaren ging het tweetal samen naar de jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet.

Ingreep

Vorige week werd bekend dat de koningin een kleine, geplande medische ingreep heeft ondergaan en dat ze rust moest houden. Koning Willem-Alexander was daarom alleen met zijn moeder prinses Beatrix en zijn broer prins Constantijn aanwezig bij NL Doet. Hoewel bekend was dat de ingreep van de koningin klein was, is niet bekend gemaakt wat voor ingreep de koningin precies onderging. Daarom vroegen toch veel mensen zich af hoe het met haar gaat.

Heel veel groeten

De koning voelde zich genoodzaakt even te reageren op de ingreep van zijn vrouw en stelde de aanwezigen gerust. “Ze doet iedereen heel veel groeten”, begint hij. “Het gaat echt goed met haar en je hoeft je absoluut geen zorgen te maken. Natuurlijk is het veel leuker om het met haar samen te doen.” Tevens benadrukte de koning dat het doktersadvies luidde dat koningin Máxima rust moest houden tot het weekend. Naar verwachting pakt de koningin deze week haar taken weer op.

Lees ook: Koningin Máxima op de kiek met haar jongere zelf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu, Grazia | Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde