Willem-Alexander onthult zijn geheim voor zijn goede huwelijk

Willem-Alexander

De koning vertelt eerlijk over zijn relatie: “Ook in ons huwelijk regent het soms”

Koning Willem-Alexander en Máxima lijken nog altijd hartstikke gek op elkaar te zijn. Natuurlijk kunnen de twee een akkefietje niet zomaar uitvechten in het openbaar. Of ze akkefietjes überhaupt weleens hebben? Ja, ook zij hebben weleens woorden. In een interview vertelt de koning openhartig over zijn relatie. 

Hoewel hij de enige koning van Nederland is, blijft Willem-Alexander ook gewoon een mens. Dat houdt in dat hij ook gewoon zoals elke vader te maken heeft met opvoedperikelen en dat hij – net zoals elke man – ook zijn best moet doen om zijn huwelijk in stand te houden. Hoe hij het laatste doet? “Dat is niet anders dan in een ander, niet-koninklijk huwelijk”, laat de koning weten aan het Algemeen Dagblad.

Humor en gezelligheid
“Een goed huwelijk is gebaseerd op humor, gezelligheid, tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn”, spreekt de Prins van Oranje-Nassau wijselijk. Maar de koning probeert zijn huwelijk ook niet per se mooier te presenteren dan het is. Zo is hij ook heel eerlijk over het partnerschap. “Af en toe ook accepteren dat iemand wat over je te zeggen heeft en het dan proberen opnieuw te doen en weer door te gaan. Het is niet altijd mooi weer, het regent ook weleens.”

Máxima vulde de wijze woorden van haar man aan: “We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk. Dat doen we met verve en als team. Dat is heel fijn.” De twee vierden afgelopen winter hun 15-jarig jubileum en afgelopen april zag Willem-Alexander Abraham, maar Máxima merkt niets anders aan haar inmiddels 50-jarige man. “Hij zit nog altijd vol energie en vol humor.”

Lees ook: Koningin Máxima trekt alle aandacht in oogverblindend broekpak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Videostill YouTube NOS