Koning Willem-Alexander doet boekje open over thuisonderwijs prinsessen

thuisonderwijs prinsessen

‘Het is steeds lastiger om energie op te brengen’

Al wekenlang moeten de middelbare scholieren in Nederland thuis aan de bak. Ook prinsessen Amalia, Ariane en Alexia volgen hun vakken vanuit huis, wat volgens koning Willem-Alexander niet altijd meevalt.

Bezoek aan het Montaigne Lyceum

Donderdag bracht Willem-Alexander een bezoekje aan het Haagse Montaigne Lyceum. Daar keek hij mee met een praktijkles biologie en een les wiskunde voor eindexamenleerlingen – twee situaties waarin het nog wel is toegestaan om onderwijs op locatie te geven.  Scholiere Leann Paauwe was ook aanwezig en vroeg de koning hoe de prinsessen het thuisonderwijs ervan afbrengen.

‘Motivatie is weg’

“Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is”, antwoordt Zijne Majesteit. “Dat het gewoon steeds lastiger is om de energie op te brengen. En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn, ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes.” Voor prinses Amalia ligt het wel net anders. “De oudste zit ’s middags wel op school, want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school.”

Veel naar buiten

Bij een eerder werkbezoek gaf de koning ook al prijs hoe zijn dochters zich bezighouden tijdens de lockdown. “We komen veel buiten, gaan fietsen, de stad in en dat soort dingen.”

Lees ook: Dubbelganger prinses Amalia gespot op social media

Bron: Linda | Beeld: RVD – Wesley de Wit