Wat lief: Willem-Alexander en Máxima verrassen ouderen in Pijnacker

ouderen

De ouderen wisten niet wat hun overkwam!

Dat de ouderen af en toe wat extra aandacht nodig hebben is ook de koninklijke familie niet ontgaan; Willem-Alexander en Máxima verrasten zaterdagochtend een aantal oud-bewoners van een voormalig verzorgingstehuis in Pijnacker met versgebakken pannenkoeken. 

Het koningspaar bakte anderhalf uur lang pannenkoeken voor de ouderen.

NLdoet

Het koningspaar verraste de ouderen in het kader van de grote vrijwilligersactie NLdoet, die afgelopen weekend plaatsvond. Tijdens NLdoet steken duizenden vrijwilligers door het hele land twee dagen lang de handen uit de mouwen. De ouderen zijn de voormalig bewoners van ‘t Hofland in Pijnacker en werden door de huidige bewoners van het pand -momenteel wonen er jonge statushouders en starters op de huurwoningmarkt in het voormalig seniorencomplex- uitgenodigd voor een lunch.

Prinses Beatrix

De ouderen wisten dat ze een lunch voorgeschoteld zouden krijgen, maar dat deze hoogstpersoonlijk bereid zou worden door de koning en de koningin, dat was voor de bewoners een verrassing. Terwijl koning Willem-Alexander pannenkoeken aan het bakken was, was koningin Máxima broodjes aan het smeren. Willem-Alexander en Máxima zijn niet de enige leden van de koninklijke familie die tijdens NLdoet de handen uit de mouwen staken; een dag eerder hielp prinses Beatrix al met het maken van leer- en speelmaterialen in een kinderdagcentrum in Amersfoort.

Lees ook: Emile Ratelband wil ex-vrouw terug: ‘Ik hoop dat ze me kan vergeven’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: videostill