Willem Voogd over Expeditie Robinson: ‘Het missen van thuis heb ik onderschat’

Willem Voogd

‘Op Schiphol je telefoon inleveren, en de groeten’

Expeditie Robinson 2023 komt bijna tot een einde en Willem Voogd is één van de drie finalisten. In de nieuwste Grazia doet de acteur een boekje open over het hele avontuur. Zo laat hij los wat hij het zwaarst vond én vertelt hij alles over de enge dieren op het eiland.

Meedoen aan Expeditie Robinson…

“Vond ik heel erg vet. Ik had vooraf ingeschat dat vooral het slapen op bamboe of in het zand heel moeilijk zou worden. Ik zweer bij acht uur slaap per nacht, mijn vriendin lacht me daar vaak om uit. Maar het viel me heel erg mee. Het gebrek aan eten was vervelend – ik viel zo’n acht kilo af, meer dan tien procent van mijn lichaamsgewicht – maar ook dat vond ik niet de grootste moeilijkheid.”

Het zwaarst vond ik…

“Het missen van thuis, dat heb ik echt onderschat. Ik miste mijn vriendin heel erg, maar ook mijn vrienden en familie. Ik kwam erachter hoeveel ik van Amsterdam houd, en van mijn gewoontes daar. Het op de fiets kunnen stappen en de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Hoe langer de expeditie duurde, hoe moeilijker het werd. Normaal gesproken stuur ik mijn vader en moeder, met wie ik een heel goede band heb, altijd een berichtje als ik op vakantie ga, ook al is het maar voor vier dagen. Nu was het van: op Schiphol je telefoon inleveren, en de groeten.”

Enge dieren…

“Die zijn er wel, je moet altijd oppassen als je door de jungle loopt. Het pad vrijmaken en jezelf aankondigen, zodat schorpioenen of andere beesten de kans hebben om te vluchten in plaats van aan te vallen. Iris had een keer een rat in haar klamboe. Ik was net half in slaap toen ik een keiharde gil hoorde, het ging door merg en been. Maar uiteindelijk was die rat toch banger voor Iris dan andersom.”

Wie van de drie de finale wint en zich mag kronen tot Robinson 2023 zien we aanstaande zondag om 20.30 uur bij RTL 4.

In de nieuwste Grazia lees je het volledige interview met Willem Voogd en vertellen ook finalisten Guido Spek en Ilse Paulis alles over het avontuur. 

Lees ook: Mark Baanders openhartig over Expeditie Robinson-deelname: ‘Herinneringen voor het leven’

Bron: Grazia, tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld