William Rutten over kritiek op Het Perfecte Plaatje

William Rutten

De fotograaf vindt de kritiek van kijkers onterecht

Het nieuwste seizoen van Het Perfecte Plaatje is vorige maand van start gegaan. In het programma proberen BN’ers de foto-opdracht elke keer weer zo goed mogelijk uit te voeren. Hoewel Het Perfecte Plaatje een heus kijkcijferkanon is bij RTL4, is er ook kritiek op het programma. Jurylid en fotograaf William Rutten reageert nu op de kritiek. 

Kritische berichten

Op Instagram laat William weten dat hij regelmatig kritische berichten van kijkers krijgt. Zo vindt een aantal kijkers dat “men met zulke apparatuur ook wel mooie foto’s kan maken.” Daar is het jurylid het echter niet mee eens. “Mooi gereedschap is fijn en maakt het absoluut wat makkelijker, maar uiteindelijk maakt de fotograaf dat ‘perfecte plaatje’ en niet de camera lieve mensen.” William vervolgt dat het in het programma gaat om de creativiteit van de deelnemers. “Het gaat niet over het merk of de prijs van de camera. Wel over jouw creativiteit.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Kandidaten

Het zesde seizoen van Het Perfecte Plaatje ging 13 oktober van start. Dit jaar doen Abbey Hoes, Bridget Maasland, Frits Sissing, Georgina Verbaan, Jaap Reesema, Juvat Westendorp, Patrick Martens en Ruth Jacott mee. John Heitinga en Donnie zijn helaas al afgevallen.

Lees ook: William Rutten was vijf jaar lang ‘volledig losgeslagen’ na scheiding Nance 

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: BrunoPress