De verdrietige reden dat de winnaar van de Staatsloterij zijn 30 miljoen weggeeft

Achter de winnaar van de Oudejaarsloterij gaat een groot verdriet schuil

Wanneer je een lot voor de Staatsloterij koopt en er om twaalf uur achterkomt dat je het winnende lot in handen hebt, kan je jaar niet beter beginnen, dachten wij zo. Voor de winnaar van de loterij was dat echter niet helemaal waar. 

‘Ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien’

Winnende lot
Waar menigeen al vaak heeft gefantaseerd over het winnen van de loterij en het besteden van al die miljoenen -denk aan huizen, auto’s, vakanties… zucht- liep het bij de winnaar anders. De 62-jarige man uit Tilburg, die overigens anoniem wil blijven, die om twaalf uur verrast werd toen zijn lot het winnende bleek te zijn, heeft laten weten het geld zelf niet te willen. Hij is van plan om de 30 miljoen weg te geven aan zijn kinderen: “Ik heb zelf niets nodig. Voor mij verandert er niets.”

Tijd terugdraaien
Ieder jaar koopt de man meerdere loten: voor zijn kinderen en eentje voor zichzelf. Blij was hij echter niet, liever zou de man de tijd een jaar terugdraaien: “Ik heb zelf niets nodig en ik zou liever de tijd een jaar terugdraaien. Daar ruil ik dit lot graag voor in.” In de zomer verloor de man namelijk de liefde van zijn leven. Op twee januari was de man dan ook gewoon weer aan het werk, wat hem afleiding geeft. Wij wensen de man heel veel sterkte met het verlies van zijn vrouw.

Bron: Brabants Dagblad | Beeld: videostill