Winnares Lenny Kuhr uit het Songfestivalconcert geknipt

Lenny

‘Eruit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos’

Afgelopen november stond de Ziggo Dome voor een dag in het teken van het Eurovisie Songfestival met het befaamde Songfestivalconcert, die deze week werd uitgezonden op de televisie. Naast verschillende bekende acts, was ook Lenny Kuhr, een van de vijf Nederlandse winnaars aanwezig. En hoewel de mensen in het publiek dit zelf konden bijwonen, hadden de kijkers thuis er geen weet van omdat Lenny uit het concert is geknipt! 

Songfestivalconcert

Lenny liet afgelopen donderdag op haar Twitter-account weten dat ze erg boos is dat ze uit de registratie van het Grote Songfestivalfeest is geknipt. Tientallen acts die ooit op het grote podium van het Songfestival waren te zien, traden rond half november op in de Ziggo Dome om er met z’n allen een geweldig Songfestivalfeestje van te maken. Ook Lenny trad op met haar winnende liedje ‘De Troubadour‘, maar daar konden de kijkers thuis dus niet van genieten.

Respectloos

“In de Ziggo Dome ging het dak eraf bij de troubadour”, schrijft Lenny op Twitter. “Maar in de uitzending van vanavond was ik niet terug te vinden.”

“Eruit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos”, vervolgt ze haar bericht. Er werd zelfs nog over Lenny gepraat in de line-up van het concert. Zo zouden er vijftien winnaars van het Songfestival te zien zijn, eentje daarvan zou Lenny zijn. Op Twitter snappen veel mensen de reactie van de 72-jarige en staan achter haar.

“Belachelijk om Lenny uit het concert te monteren!”, schrijft een volger. “Echt belachelijk en triest!” en “Een grote blunder van de NPO AVROTROS”, luidt het in de reacties.

Reactie

Inmiddels heeft Lenny contact gehad met AVROTROS. Zij hebben haar uitgelegd dat de compilatie van het concert niet is gemaakt door hen maar door een extern bedrijf. “De compilatie is gemaakt door de producent PilotStudio en die zijn dan ook verantwoordelijk voor een transparante communicatie naar artiesten. De communicatie was zeer troebel”, liet ze weten op Twitter.

Lees ook: Nick & Simon volgend jaar los van elkaar op Vrienden van Amstel LIVE

Bron: Hart van Nederland, Twitter | Beeld: Brunopress