Hier hoor je dat randje aan het koffiefilter eigenlijk voor te gebruiken

koffiefilter

Eindelijk duidelijkheid over het randje van het koffiefilter!

Nespresso, Dolce Gusto, Senseo, heel veel mensen genieten ’s ochtends van deze soorten koffie. Voor sommigen gaat er echter niets boven een vertrouwd bakje filterkoffie. Je kunt dan heel gemakkelijk de koffie aanpassen aan jouw smaak en dan hebben we het nog niet eens gehad over de geur die zo’n vers gezette pot door je huis verspreidt. Maar nu de vraag: waar is toch dat randje aan het koffiefilter voor? 

Dat gaan we je haarfijn uitleggen en het is handiger dan je denkt!

Koffiedik
Om filterkoffie te zetten heb je natuurlijk een koffiefilter nodig om het koffiedik te scheiden van de koffie. Dit filter is uitgevonden door de uit Dresden afkomstige vrouw Melitta Bentz, die hier op 8 juli 1908 patent voor verkreeg. Zij kwam op het idee omdat zij zich ergerde aan koffiedik in de kopjes. Hierop bedacht ze een papieren filter, gemaakt van een vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon, dat zij in een metalen schaaltje legde waarin zij gaatjes had geprikt. Toen zij daarop complimenten van haar dameskransje kreeg, besloot zij patent aan te vragen. Nog datzelfde jaar startte zij een onderneming. En het koffiefilter zoals wij dat kennen was geboren!

Proppen
Nu proppen de meeste mensen het filter gewoon in het apparaat en hierdoor lijkt het soms alsof het filter te groot is. Niets is minder waar, we doen het massaal verkeerd! Ooit bedacht waarom er een randje op het koffiefilter zit? Met dat geribbelde randje kun je het koffiefilter netjes vouwen zodat-ie wel past in je apparaat. Dat staat meestal netjes uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar wie leest dat nou nog? Jouw koffiefilter past voortaan altijd perfect in je koffiezetapparaat!

Lees ook: Wij snappen het wel: dit is de meest gestelde vraag op Google

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle, Wikipedia | Beeld: Serassot, wikimedia commens