Híer hadden wij nooit aan gedacht: dít wist je nog niet over de serie Flodder

Flodder
Wij hadden hier geen weet van

Het is alweer jaren geleden dat Flodder voor het eerst op de buis kwam. De film Flodder kwam in 1986 uit en was een regelrecht succes. Er volgden meer films en ook een serie over de asociale familie werd in het leven geroepen. We keken zowel de films als de serie van A tot Z. Hoewel we dachten dat we alles wel wisten over de hitserie is er toch nog een detail waarvan onze monden openvielen.

We moesten hardop lachen toen we het zagen.

Familie Flodder
De serie die de televisiewereld in de jaren ’90 domineerde was toch wel Flodder. De asociale familie die in de beschaafde villawijk in Zonnedael woonde, beleefde de wildste avonturen en veroverde de harten van heel Nederland. De waaghalzen in de serie spookten van alles uit, zo ook in het zwembad. Maar wist je dat het ‘zwembad’ niet meer was dan een beetje water?

Zwembad
Als je erop hebt gelet, wist je het misschien al. Het zwembad uit de Flodderserie is hartstikke nep. In de serie zwom er nooit iemand in het zwembad en dat komt omdat deze slechts tien centimeter diep was. In de eerste film over de familie zie je wel mensen zwemmen, maar toen was het nog een echt bad.

De eerste film werd opgenomen in een bestaande villawijk in Spaarnwoude. De set verhuisde later naar Almere waar alles werd nagemaakt, waaronder het zwembad. Alle villa’s bestonden toen slechts uit een voor- en zijgevel. De binnenshuis- en tuinopnames werden in de studio opgenomen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook Flodder | Beeld: Videostill