Zo gebruik je witte azijn om je vloeren schoon te maken

Zo dweil je de vloeren met witte azijn:

Azijn is ideaal bij het dweilen van harde oppervlakken als tegels, vinyl en laminaat. Zorg ervoor dat je de vloer eerst goed hebt gestofzuigd, vooral bij houten vloeren kan stof en vuil voor krassen zorgen als je gaat dweilen. Meng dan een half kopje witte azijn met vier liter water in een (dweil)emmer. Dweil hiermee je vloeren. Zorg er wel voor dat je de dweil goed uitwringt voordat je begint te dweilen. Laat de vloer drogen.

Zo maak je tapijt schoon met witte azijn:

Je kunt witte azijn ook gebruiken om tapijt schoon te maken. Als je tapijt niet zo fris ruikt kun je het bijvoorbeeld opfrissen door een theelepel baking soda, een eetlepel azijn en twee kopjes warm water in een sprayflacon te doen. Spray hiermee je tapijt in om het op te frissen. Je kunt ook vlekken verwijderen met azijn. Meng een half kopje azijn met een half kopje water en doe dit op de vlek. Laat het even inwerken en dep dan met een doekje op de vlek. Wrijf niet, dan wordt de vlek alleen maar groter.

Hoe het werkt

Azijn heeft een pH van rond de 2,5, wat betekent dat het erg zuur is. Hierdoor kan het vuil en kalk oplossen. Ook heeft het desinfecterende eigenschappen, hoewel het natuurlijk niet zo goed werkt als alcohol. Gebruik dus voor erg vieze taakjes een ander middeltje. Gebruik azijn niet bij natuursteen, daarbij kan het vlekken achterlaten. Gebruik het ook niet bij ongelakte houten vloeren.

Pagina 2/2

Lees ook: 8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Videostill