Meng wodka door je shampoo en je profiteert van deze voordelen

Wodka verricht niet alleen wonderen voor je cocktail

Wodka is een essentieel ingrediënt voor een cosmopolitan en in een avontuurlijke bui gebruiken de culinair onderlegden onder ons het drankje ook voor een pastasaus. Houdt het daarmee op? Nee hoor, ook je shampoo kun je verrijken met een scheutje wodka.

Een haarstylist vertelt waarom het de moeite waard is om wodka aan je shampoo toe te voegen.

Voordeel

Het klinkt wellicht een beetje vreemd om zomaar een scheut sterke drank aan je shampoo toe te voegen, maar celebrity haarstylist Marc Mena kan het aanraden. Mena mag onder andere Mindy Kaling, Madelaine Petsch en Chrissy Metz onder zijn clientèle rekenen. “Wodka heeft een lage pH-waarde en is van nature zuur. Voeg je dit toe aan je conditioner, dan kan het helpen de PH-waarde van het haar te verlagen. Het helpt de haarschubben te dichten, waardoor je haar minder gaat pluizen. Dit resulteert in zachtere en glanzende lokken”, zo vertelt Mena aan Naturally Curly.

Wodka toevoegen

Niet alleen kun je wodka toevoegen aan je conditioner, maar je kunt het ook vermengen met je shampoo. Voeg daarvoor 25 milliliter wodka toe aan een shampoofles van ongeveer 300 milliliter. Schud het alsof je een cosmopolitan maakt en gebruik de shampoo zoals je normaal ook doet.

Andere voordelen

Overigens zorgt wodka er niet alleen voor dat je haar meer glanst en minder pluizig wordt. Het kan ook roos en een jeukende hoofdhuid verminderen. En… naar verluidt kan het ook nog eens haarverlies tegengaan. Dus kan je haar wel een boost gebruiken? Loop dan eens een slijterij in voor een goede fles wodka.

Lees ook: Handig: dit kun je allemaal met droogshampoo doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Naturally Curly | Beeld: Unsplash