Woede om uitspraak van GeenStijl over minister die vrouw aan kanker verloor: “harteloze hufterigheid”

Wat een schandalige woordkeus!

De Nederlandse weblog GeenStijl staat inmiddels al wel bekend als een weblog met een schrijfstijl waarbij geen blad voor de mond wordt genomen. Het opzoeken van grenzen is iets dat regelmatig gedaan wordt en daar komt vaak veel kritiek vanuit andere social media bij kijken. Maar het lijkt er op dat GeenStijl met deze uitspraak nu echt te ver is gegaan…

De Minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus verloor eerder zijn vrouw aan kanker.

Schandalige woordkeus
Over de opening in het artikel op GeenStijl genaamd ‘Zo werkt het partijkartel, editie Grapperhaus’ wordt door velen schande gesproken. Hier schrijft GeenStijl: “Wijf dood, wereldreis gemaakt, werk beu. Tijd om in de baantjesmolen te stappen! Normaalste zaak van de wereld en z’n vrienden gingen hem voor, kortom: dit is hoe het partijkartel werkt. Iemand nog vragen?”

Harteloze hufterigheid
Zowel politicus Lodewijk Asscher als schrijver Leon Verdonschot hebben wat te zeggen over deze uitspraak. Asscher schrijft op Twitter: “GeenStijl heeft zich schuldig gemaakt aan “harteloze hufterigheid”. Verdonschot vult aan: “Minister van Justitie Grapperhaus verloor zijn vrouw aan kanker. Dat vat GeenStijl als volgt samen. Wat een klootzak ben je dan.” De twee staan met hun kritiek niet alleen als het om dit artikel van GeenStijl gaat. Veel mensen op social media spreken van schande over de woordkeus. Ook onder het artikel zelf dat op de weblog ‘reaguurders’ heet staat behoorlijk wat kritiek op de openingszin.

Onder vuur
GeenStijl lag eerder dit jaar ook al onder vuur vanwege verschillende vrouwonvriendelijke items. Onder andere Eva Jinek en Georgina Verbaan kwamen hiertegen in actie. Daarnaast kreeg ook controversiële omroep PowNed, opgericht door GeenStijl, eerder dit jaar de wind van voren.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Show.nl | Beeld Geen Stijl, Wikipedia