Berg de muts nog niet op: woensdag weer een paar centimeter sneeuw


Het is nog niet gedaan met de sneeuw

Nu alle sneeuw weer weggesmolten is, heeft menig Nederlander de lente alweer in de bol. Helaas is het nog maar eind januari en dus is het nog lang niet zo ver. Sterker nog, de winter is nog niet klaar want er komt nog een paar centimeter sneeuw aan! Woensdag zal Nederland weer wit kleuren.

Berg je muts en handschoenen nog maar niet op.

Sneeuw

Hoewel de temperatuur nu alweer een stuk milder is en de sneeuw weer een ver verleden lijkt te zijn, is het nog niet gedaan met de winter. De temperaturen zakken weer onder het nulpunt en er komen weer winterse buien aan. Het kan maar zo dat we woensdag wakker worden in een witte wereld, want er zal in de nacht van dinsdag op woensdag een paar centimeter sneeuw vallen.

Zuidelijke provincies

Waar de sneeuw precies zal vallen is nog niet helemaal duidelijk, aldus Buienradar. Waarschijnlijk zal de meeste sneeuwval in de zuidelijke provincies plaatsvinden. De sneeuw begint dinsdagavond en zal in de nacht van dinsdag op woensdag doorzetten. Woensdag overdag zal het nog meer gaan sneeuwen. Vooral in het zuiden zullen automobilisten last krijgen van een zware ochtendspits door een laagje sneeuw.

Neerslag

Hoewel het overdag niet meer vriest, kunnen de rest van de week winterse buien in de vorm van sneeuw, hagel en regen vallen. Ook in het weekend, wanneer het weer iets warmer is, blijven er buien vallen.

Lees ook: Dit zijn de vijf grappigste sterrenbeelden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay