Wow: Olga Commandeur nam in drie weekenden heel jaar aan Nederland in Beweging-afleveringen op

Olga commandeur

En dat terwijl wij het moeilijk hadden met een kwartiertje per dag

Onlangs maakte Olga Commandeur bekend na 23 jaar te stoppen met Nederland in Beweging. Nu onthult de presentatrice dat ze een heel jaar aan afleveringen van het programma opnam in slechts drie weekenden.

Acht afleveringen per dag

Hoewel wij het nieuws pas een maand geleden te horen kregen, stopte Olga een jaar geleden al met de opnames. “Dat was best een moeilijke beslissing, maar ik ben ernaartoe gegroeid”, vertelt ze aan ANP. “Die opnamedagen zijn doorgaans in mei en juni, in drie weekenden nemen we een heel jaar op. Die dagen zijn heel zwaar. We doen zo’n zeven, acht afleveringen per dag. Dan moet je superfit zijn.” Nu ze ouder wordt, merkte Olga dat ze nerveuzer werd als de opnamedagen dichterbij kwamen. “Hou ik het vol? Gaat het goed lukken?”, vroeg ze zich af. “Want er is natuurlijk een heel team afhankelijk van mijn gezondheid.”

Borstkanker

Wat ook meespeelde in haar besluit om te stoppen, is dat ze de diagnose van een voorstadium van borstkanker kreeg.”En ik word 65 dit jaar, dus zat vooruit te denken. Het wordt nu tijd dat ik zelf de beslissing neem voordat de omstandigheden of de fysieke ongemakken de overhand nemen”, stelt de presentatrice. Gelukkig voelt ze zich over het algemeen nog steeds hartstikke fit. De komende tijd hoopt ze nog veel reizen te gaan maken met haar man Frank. “Wij willen nog klimmen in de bergen, we willen nog mooie golfreizen maken. Wij houden van actieve vakanties. Nu kan dat nog. En het wil niet zeggen dat als ik nog drie jaar wacht, het nog steeds kan.”

Lees ook: Olga Commandeur stopt na 23 jaar met Nederland in Beweging!

Bron: NU.nl | Beeld: NL Beeld