Huh!? Deze oud GTST-acteur gaat zijn vroegere rol weer spelen!

Deze populaire rol wordt weer even tot leven gewekt

De nieuwe film Huisvrouwen bestaan niet vertelt het verhaal van drie vrouwen -twee zussen en hun moeder- die gedwongen worden hun onderlinge verschillen terzijde te schuiven en na te denken over hun leven. Acteur Rik Engelkes zal daarin een bijrol als gynaecoloog spelen, en dat zal niet zomaar een gynaecoloog zijn…

Rik speelt namelijk niemand minder dan dokter Simon! Alleen niet in Goede Tijden Slechte Tijden, maar in een film.

Dokter Simon
Een beetje apart is dat natuurlijk wel, want dokter Simon stierf in zijn laatste aflevering in Nederlands populairste soap. Rick Engelkes vertolkte de rol aanvankelijk tussen 1990 en 1994 en keerde in 2003 kort terug om te trouwen met zijn Esther. Maar nog voor hij zijn ja-woord kon uitspreken werd hij, door een vergissing, doodgeschoten door Tony Fuentes. Tot groot verdriet van de fans, want dokter Simon was een van de populairste personages uit de geschiedenis van Goede Tijden Slechte Tijden.

Gekoesterde droom
Engelkes is de afgelopen jaren vooral actief als theaterproducent. Huisvrouwen bestaan niet is zijn eerste speelfilm. “Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling”, stelt Engelkes. “En er zit toevallig een arts in, dus die gimmick konden we niet laten liggen, alles is tenslotte ooit begonnen bij GTST.” Andere hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca, Jelka van Houten, Kim Bakkum en Leo Alkemade. Huisvrouwen bestaan niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.

Zoek de verschillen: dokter Simon vroeger en nu!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld Videostill RTL XL, trailer Huisvrouwen Bestaan Niet, GTST nieuwskrant