Wow: zo lang zit je als finalist van Expeditie Robinson op het eiland

Dit hebben we altijd al willen weten

We zijn inmiddels weer helemaal verknocht aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. De expeditieleden hebben de eindstreep nog lang niet gehaald, dus we kunnen nog even genieten van het populaire programma. Maarre, we vroegen ons wel af: hoelang zit je als finalist eigenlijk op het eiland?

Next level survivallen

Ze slapen op zelfgemaakte bedden van bamboe, zonder dekens, kussen of een matras, hebben weinig te eten, kunnen niet douchen of tandenpoetsen en hebben al helemaal geen telefoon tot hun beschikking. We kunnen wel stellen dat het echt next level survivallen is in Expeditie Robinson. En hoewel het programma wordt opgenomen op een prachtige bestemming, is het allesbehalve een ontspannen vakantie voor de kandidaten.

Op het eiland

Inmiddels zijn er al een aantal kandidaten afgevallen, maar er zijn er ook nog heel veel over. We zitten inmiddels midden in de strijd tussen team blauw en team rood en van een samensmelting is dan ook nog niets bekend. De deelnemers hebben al heel wat dagen op het eiland doorgebracht, maar hebben dus ook nog heel wat dagen te gaan. Uiteindelijk blijven alleen de finalisten – samen met presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers, en de crew – tot het einde op het eiland. Maarre, hoeveel dagen is dat eigenlijk? Behoorlijk wat, zo vertelde eindredacteur Vincent Evers vorig jaar aan Libelle. 33 dagen om precies te zijn. Of dat deze keer ook zo is, dat is nog een vraagteken. Maar het zal er in ieder geval niet heel veel van afwijken!

Lichamelijke gevolgen

Meer dan een maand zijn de kandidaten dus van huis. Dat is al pittig genoeg, maar zo’n deelname kan ook behoorlijk wat lichamelijke gevolgen hebben. “De lichamelijke gebreken die er bij de minimale voeding komen kijken, zijn meestal het heftigst”, vertelde de eindredacteur. “Dat lijdt vaak tot een verslechtering van het kortetermijngeheugen. Door het vitaminetekort kan er zelfs ook haaruitval bij vrouwen optreden, alhoewel dit niet vaak gebeurt. Wanneer ze thuiskomen, merken kandidaten vaak ook dat hun organen langzamer werken en ze echt weer even moeten wennen aan bijvoorbeeld het eten.” Heftig!

Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 te zien bij RTL 4.

Lees ook: Boer zoekt Vrouw-kijkers zijn niet enthousiast over deze deelnemer

Bron: Grazia, Gewoon voor hem | Beeld: NL Beeld/ Patrick van Emst

Array