Zo nemen stewards en stewardessen ongemerkt wraak op irritante en onaardige passagiers

Steward en stewardess

Denk maar twee keer na voor je onaardig doet tegen de steward en stewardess!

Dat er hele vervelende mensen op de wereld zijn, daar zijn we het denken wij allemaal over eens. Ook stewards en stewardessen komen hun portie vervelende mensen tegen en het erge is dat zij zo hoog in de lucht niet weg kunnen. Ze zitten vast aan hun passagiers, maar denk maar niet dat ze alles over hun kant laten gaan. Ze hebben hun eigen manieren om het ze betaald te zetten. 

Ze gaan op hele slinkse wijze te werk.

Negeren

Op website Vice vertelt een steward over zijn werk in de lucht en daar vertelt hij ook hoe hij omgaat met vervelende en veeleisende passagiers. “Gewoonlijk probeer ik hen voor het grootste deel van de tijd gewoon te negeren. Je hebt niet echt veel opties, dus het wordt een soort machtsspelletje”, aldus de steward. Soms is zelfs negeren niet meer mogelijk en moet hij was anders proberen. “Ik probeer zo assertief mogelijk te zijn en hen te laten weten dat ik de baas ben door hen geen ijs te geven in hun sinaasappelsap, of juist wel als ze geen ijs gevraagd hadden. En verder krijgen ze gewoon minder.”

Spuug

Als je denkt dat deze meneer een uitzondering is op de regel? Nee hoor, stewards en stewardessen hebben allemaal hun eigen wijze om vervelende passagiers terug te pakken. Op de site Whisper, een soort geheimensite, vertellen ze hoe ze omgaan met mensen die toch wel erg vervelend doen. Zo deelt iemand dat ze in hun drankje spuugt als ze echt heel vervelend doen. Iewl!

Langzaam

Als de vervelende passagier dan eindelijk in slaap gevallen is, dan lopen ze even door het gangpad om hem of haar heerlijk uit te lachen om het slaapgezicht. Wat de medewerkers ook erg vervelend vinden is het vaker dan eens indrukken van de ‘hulp’ knop. Op de site Whisper staat dat ze dan juist langzamer gaan. Averechts effect dus. Zo zie je maar: geduld en vriendelijkheid zijn heel belangrijk, ook tijdens een vlucht.

Lees ook: In slaap komen moeilijk? Niet met de tips van deze slaapdoktoren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld: videostill