Veel commotie gisteren om ‘wraakactie’ van buurman in ‘De Rijdende Rechter’

Heb jij de aflevering gisteravond gekeken?

De mensen die gisteravond weer aan de buis gekluisterd zaten tijdens het tv-programma De Rijdende Rechter (KRO-NCRV), weten waar we het over hebben. We hebben er weer een tijd op moeten wachten, maar gister werd er eindelijk weer een heerlijk ouderwetse bomenkwestie tussen buren behandeld in De Rijdende Rechter.

En dit maal was de buurman uit op wraak.

Bomenruzie

Meneer De Boer uit Dalfsen geniet al jarenlang van zijn open uitzicht vanuit de riante villa waarin hij woont. Alles lijkt hij goed voor elkaar te hebben; een paardje, een weiland en honderden meters vrij uitzicht. Maar dan wordt het leven van meneer De Boer drastisch omgegooid wanneer buurman Borger en zijn vriend naast meneer De Boer komen wonen. De twee willen meneer De Boer tegemoet komen door een rustige, lage tuin aan te leggen. Wél staat hier tegenover dat De Boer zijn hoge bomen snoeit.

Compleet nieuw bos

Goed, je voelt ‘m natuurlijk al wel aankomen; daar ging De Boer niet mee in zee. “De berken zijn honderd jaar oud, die laat je zoals ze zijn”, vindt De Boer. “Als ik ze kap, ben ik mijn eekhoorntjes kwijt.” Voor buurman Borgers zit er maar één ding op en dat is een compleet bos planten met honderden sparren en een enorme prunus voor het uitzicht van meneer De Boer. Eigen schuld vindt Borger: “Hij een bos. Ik een bos. Nou, dan staat het weer nul-nul.” Wil je de hele aflevering terugkijken? Dat kan hier. 

Zie hieronder het huis van meneer De Boer:

De aflevering over de buurman met zijn ‘wraakactie’ maakte veel los op twitter:

Bekijk de hele aflevering hier.

Lees ook: Ken je de Posjes nog uit ‘Helemaal Het Einde’? De familie krijgt nu déze eigen serie!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) (videostill)