Xander de Buisonjé doet boekje open over de liefde

xander de buisonjé

‘Van mijn eigen strapatsen kon ik net zoveel pijn hebben’

In de nieuwste editie van Beau Monde doet zanger en presentator Xander de Buisonjé een boekje open over zijn liefdesleven. Wat betekent de liefde voor hem? En hoe verhoudt dat zich tot zijn rol als BN’er? Wij hebben een klein voorproefje voor je.

Liefde volgens De Buisonjé

Wat De Buisonjé zelf eigenlijk van de liefde vindt? “Liefde is voor mij de reden waarom we leven”, laat hij weten. Kijk, met zo’n groot statement weet je direct waar je aan toe bent. Hij legt uit dat dit veel verder gaat dan alleen romantische liefde: “Als iemand je afsnijdt in het verkeer of je hebt net ruzie gemaakt, dan denk je vaak in frustratie, of je projecteert je eigen tekort­komingen op de ander. Ik probeer dan de vraag te stellen: wat zou liefde doen?” Uiteindelijk leidt dit volgens de zanger tot veel minder stress.

Hartenbreker

Natuurlijk kijkt De Buisonjé in het interview Beau Monde ook terug op zijn tumultueuze liefdesverleden. Zijn eigen hart is gelukkig nog nooit gebroken, maar hij laat weten dat hij wel een hartenbreker is geweest. “Van mijn eigen strapatsen kon ik net zoveel pijn hebben, om­dat je dat in de basis natuurlijk niet wilt.” Mogelijk refereert De Buisonjé hiermee aan zijn verleden met Wendy van Dijk. De twee zouden in 2002 in het huwelijksbootje stappen. Dit plan werd echter twee dagen voor de bruiloft van de baan geveegd, en De Buisonjé moest vervolgens diep door het stof. Aan Beau Monde vertelt hij: “Daar lagen andere dingen aan ten grondslag, zoals niet happy zijn met jezelf, destructief gedrag, een gat in jezelf voelen en dat vullen met de aandacht van anderen.”

Toch weer heel gelukkig

Inmiddels zijn zowel Wendy van Dijk als Xander de Buisonjé overigens hartstikke gelukkig in de liefde. Van Dijk trouwde in 2014 met haar Erland Galjaard, en De Buisonjé stapte in 2010 in het huwelijksbootje met Sophie Steger. Samen met Steger heeft De Buisonjé een heel fijne relatie, laat hij weten. De sleutel tot dit succes? Tijd en moeite. “Ik vind wel dat je het moet blijven opzoeken met elkaar. De tijd en het moment creëren om connectie met elkaar te maken”, deelt De Buisonjé.

Dit artikel komt uit de nieuwste editie van Beau Monde. Het volledige artikel, waarin ook Renate Gerschtanowitz en Karin Bloemen aan het woord komen over de liefde vind je in Beau Monde nr. 12. Deze ligt vanaf vandaag in de winkel!

Lees ook: Nicolette Kluijver over gezondheid: ‘Soms ben ik bang dat de kanker terugkomt

Bron: Beau Monde nr. 12 2021, Fleur Baxmeier | Beeld: BrunoPress