Yolanthe praat openhartig over breuk met Wesley: ‘Soms gaan dingen gewoon niet meer’

Yolanthe vertelt dat het goed met haar gaat, maar dat ze er nog niet is

In maart 2019 brachten Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder naar buiten dat hun huwelijk voorbij is. Beiden spraken zelden over de scheiding en namen tijd om de breuk te verwerken. Met Yolanthe gaat het steeds beter en de brunette sprak voor het eerst openhartig over de scheiding.

Sterk voelen

Voor de nieuwe Grazia was Yolanthe deze week de gasthoofdredacteur en de presentatrice nam van die gelegenheid gebruik om in het magazine openhartig over haar gestrande relatie te praten. Het gaat beter met haar, goed zelfs, maar ze geeft aan dat ze er nog niet helemaal is. “Sommige momenten voel ik me heel sterk en kan ik de hele wereld aan: dan kijk ik vooruit en niet achteruit. Maar er zijn ook dagen – zeker nu ik veel op mezelf aangewezen ben – dat ik wat minder sterk ben en dingen zo graag anders had gezien.”

Niet gefaald

Veel mensen zien een gestrande relatie als falen, maar Yolanthe heeft besloten om de scheiding waar ze nu nog middenin zit niet zo te bekijken. “Ik ben zover dat ik kan zeggen: ik heb niet gefaald. Naar mijn idee falen mensen niet, maar situaties of ondernemingen wel. In dit geval mijn huwelijk. Soms gaan dingen gewoon niet meer of loopt het mis.”

Sterker worden

Yolanthe vindt het daarnaast belangrijk dat je leert van de dingen die je meemaakt in je leven, waaronder ook een relatiebreuk. “Daar moet je dan je les uit halen, hoe pijnlijk ook, en hopelijk word je daar op een dag sterker van. Langzaamaan ben ik sterker aan het worden, maar ik ben tegelijkertijd ook een heel gevoelig persoon.”

Contact met Wesley

Yolanthe en Wesley hebben nog veel contact. Momenteel verblijft Yolanthe in Los Angeles waar ze in thuisisolatie zit met hun zoontje Xess Xava. Wesley, Yolanthe en Xess Xava Skypen daarom elke dag. “Het is natuurlijk niet fijn dat we op zo’n grote afstand zitten, en dan is er ook nog het tijdsverschil. Ik ben heel close met mijn moeder, zussen en Wesleys moeder, dus we proberen zoveel mogelijk contact te houden.”

Openhartigheid

Yolanthe praat niet vaak en zeker niet veel over haar scheiding en dat houdt ze ook graag zo. “We zitten er nog middenin, dus het is moeilijk om over dat deel van mijn leven te praten. Dit gaat niet alleen over mezelf en ik wil er heel voorzichtig mee omgaan, juist omdat het zo’n gevoelig iets is.”

De liefde weer vinden

Wie denkt dat Yolanthe de liefde heeft opgegeven, heeft het mis. Ze gelooft er nog zeker in. “Ook al is het nu even moeilijk. De dag dat ik mijn hoop in de liefde kwijtraak, zou een heel verdrietige zijn. Ik ben een romantisch persoon en heb veel voorbeelden om me heen gezien van mensen die na vijftig jaar nog steeds elkaars hand vasthouden.

Het hele interview met Yolanthe kun je lezen in de nieuwste Grazia.

Lees ook: Toch nog liefde gevonden: dit is de nieuwe vriendin van boer Geert

Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte, Anneke Janssen