Yolanthe Sneijder-Cabau is moe van alle vragen: ‘Je wilt ook niet liegen’

Yolanthe: De vragen zijn moeilijk en confronterend

Yolanthe en Wesley Sneijder willen heel graag nog een kindje, maar zwanger worden is voor Yolanthe heel moeilijk. Bij Xess Xava, het kindje van het stel, vergde het ook hormoonbehandelingen en een moeilijk traject. Het stel overweegt nu te gaan adopteren, maar ze is moe van alle vragen die de pers haar telkens weer stelt over het onderwerp ‘kinderen’. Ze kan er niet veel over zeggen, maar wil ook niet liegen. 

De presentatrice vertelt over de kinderwens die zij en Wesley hebben in een openhartig interview in tijdschrift Grazia.

Confronterend
“Ik heb die vraag zo vaak gekregen; ik ben op dit moment niet zwanger, maar we willen heel graag meer kinderen. Dus je weet maar nooit wanneer het gebeurt”, vertelt Yolanthe in een openhartig interview aan Grazia. Ze vindt het soms heel moeilijk en confronterend als mensen hier vragen over stellen. Ze ging een tijdje door een heel zwaar proces en wilde hier zo min mogelijk over praten: “Hoe ontwijk je die vraag als je in zo’n kwetsbare periode zit?” Liegen was voor haar geen optie, dus ze ging om de vragen heen draaien. “Zelfs als je al zwanger bent, wil je het in de eerste maanden nog niet met iedereen delen omdat het ook nog mis kan gaan, dus het blijft een lastige vraag,” vertelt Yolanthe aan het tijdschrift.

Adopteren
Adoptie blijkt echt een optie te zijn voor het stel. Ze zijn hier al heel serieus mee bezig, maar het is een moeilijk en lang proces waar ze niet te veel over kan zeggen. “Natuurlijk gaan we ook voor dat eigen kindje. Maar Wes en ik hebben altijd gezegd: wij hebben zo veel liefde te geven en de middelen om een kindje in een moeilijke situatie een warm thuis en een mooie toekomst te bieden. Ik weet zeker dat ik net zo veel van dat kindje zal houden als van Xess en Jessey. Iedereen zei altijd tegen mij: wacht maar tot je zelf kinderen hebt, dat voelt toch anders dan een stiefzoontje. Maar geloof me: die twee jongetjes zijn allebei mijn leven! Daardoor weet ik dat ik zo’n kindje echt als mijn eigen kind zal beschouwen.”

In 2015 vertelde Yolanthe voor het eerst over hoe moeilijk het was om zwanger te worden en hoe naar die vragen waren:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Videostill Linda’s Zomerweek