YouTube-ster onder vuur na mishandeling hond in eigen video

De YouTube-ster wilde een prank uithalen met haar hond

Dat vloggers met bizarre filmpjes op YouTube verschijnen is tegenwoordig geen gek nieuws meer. Maar wanneer een YouTuber met een negatief beeld op het internet verschijnt, ligt hij of zij al gauw onder vuur. Zo ook Brooke Houts, een Amerikaanse YouTuber, die onlangs op het internet verscheen met een video waarin zij haar hond mishandelt.

Op social media wordt er fel gereageerd op de beelden.

Niet de bedoeling

Het is overduidelijk dat deze beelden niet voor het grote publiek bestemd waren, aangezien de video waar de beelden uitgeknipt zijn, inmiddels door de YouTuber verwijdert zijn. TMZ heeft de beelden waarop de YouTuber haar eigen hond mishandelt, nog voordat het verwijderd werd, online gezet en vervolgens verspreidde het zich over heel het internet.

Schreeuwen en duwen

In de video is te zien dat Brooke meerdere keren naar haar hond schreeuwt en flinke duwen geeft. Het internet reageert fel op deze video, aangezien volgens de kijkers de hond zwaar mishandelt wordt. Brooke reageert op de ophef en laat weten: “Ik mishandel absoluut geen dieren. Mijn hond is op geen enkele manier gewond geraakt.” De YouTuber zou een prank uithalen met haar hond, wat het gedrag in de video volgens haar verklaart.

Heftig

De reacties op de video zijn zo serieus dat er wordt opgeroepen om het arme beest in bescherming te nemen. Daarnaast is er een melding gemaakt bij de Amerikaanse autoriteiten. Ondanks dat de originele video verwijderd is, staat de geknipte variant nog steeds online. Voor de kijkers met een groot hart voor dieren is het niet fijn om naar te kijken.

Lees ook: Nederlanders lopen bijna 100 miljoen euro aan zorgtoeslag mis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube