Zakjes water in je schoenen? Als jij dit leest ga je het sowieso ook proberen!

schoenen

Een truc voor iedereen die van schoenen houdt!

Nieuwe schoenen, het is iets waar veel dames (én heren) intens gelukkig van kunnen worden. Vooral als je een paar in de uitverkoop hebt gescoord! Een mooi paar schoenen voor een fractie van de prijs, wie kan dat nu laten staan? Soms weten we wel dat ze eigenlijk net een beetje te krap zitten, maar kopen we ze toch. 

Tegen beter weten in, want thuis belanden ze dan eigenlijk altijd ongedragen in de kast. En dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Te klein
Vrouwen hebben gemiddeld zo’n 26 (!) paar schoenen in de kast staan en een groot deel daarvan staat doorgaans stof te happen, omdat ze bij thuiskomst tóch niet zo lekker zitten. En dat terwijl je er in de winkel van overtuigd was dat je ze heus elke dag zou dragen, dan maar even door de pijn heen. Dat is natuurlijk onzin, maar toch leren we er niets van! Zeker als je ze online in een webwinkel koopt weet je van tevoren niet hoe ze zitten, dit zorgt vaak voor miskopen. Heb jij ook een (of meerdere) paren schoenen staan die eigenlijk te klein zijn? Met deze truc kan je ze oprekken, waarna ze een stuk beter zitten.

Zakjes water
Het enige wat je nodig hebt is een vriezer, afsluitbare plastic zakjes en water. Vul de plastic zakjes ongeveer voor de helft met water en stop de zakjes in je schoenen. Probeer de zakjes goed in de punt van de schoen te duwen. Leg de schoenen met de zakjes water nu in de vriezer totdat het water in de zakjes volledig is bevroren.  Haal de schoenen uit de vriezer en laat ze ongeveer 20 minuten ontdooien. Je schoenen zullen nu uitgerekt zijn en stukken beter passen. Tadaaaa!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Tiphero