Weersbericht: zaterdag kans op een zomerse uitschieter

zomerse uitschieter

Heerlijk!

Als we vandaag naar buiten kijken, is het weer op z’n zachtst gezegd: om te huilen. Regen, regen en nog eens regen. Enne, daar worden we niet blij van! Toch zien de weersvoorspellingen voor dit weekend er beter uit. Zo wordt het zaterdag tussen de 20 tot 25 graden. Lekker! 

Lentedagen in april

Al eerder werd er geopperd dat april best nog wel wat lentedagen gaat krijgen. Enne, dat is te zien! Weeronline meldde namelijk recent dat het deze zaterdag aardig zomers kan worden. De temperaturen lopen zelfs op tot de 25 graden.

Maar hoe kan het dat we dit weekend ineens mogen genieten van de warme zonnestralen? Dat zou volgens meteoroloog Marjan de Hond liggen aan de wind. De wind draait namelijk aan het einde van de week volledig naar het zuiden. Hierdoor komt de warme lucht uit Zuid-Afrika onze kant op. “Windkracht zes langs de kust, drie tot vier in het binnenland”, aldus De Hond.

Zaterdag kans op zomerse uitschieter

En hoewel we in het weekend dus kunnen rekenen op warme temperaturen, blijft het morgen nog rond de dertien graden. Daarnaast kunnen we ook nog heel wat regenbuien verwachten. Aankomende vrijdag begint de temperatuur al wat te stijgen, denk aan ongeveer achttien graden. Ook lekker, toch?

Zaterdag is de echte zomerse uitschieter. Dus geniet er ook maar even lekker van, want zondag zakt de temperatuur alweer. Het wordt dan iets minder warm, zo rond de zeventien graden, en de kans op buien neemt toe. Goed om rekening mee te houden, dus!

Lees ook: Mariska Bauer praat openhartig over de impact van haar herseninfarct

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels

Array