Dode zeehonden spoelen aan op strand door verstikking in plastic

zeehonden plastic

De zeehonden zijn gestikt in plastic

Dat we de laatste jaren het zeewater flink hebben vervuild met plastic moge duidelijk zijn. Veel afval, plastic en visnetten blijven drijvend achter in de zee. Over de hele wereld ondervindt het milieu hier lasten van. Maar al dit plastic dat mensen achterlaten in de natuur zorgt ook dichterbij huis voor verschrikkelijk dierenleed. 

Dierenorganisatie Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) deelde het ernstige bewijs hiervan op social media.

Zeehonden

Afgelopen weekend moest EHBZ twee keer in actie komen om aangespoelde zeehonden van het strand te halen. Het ene zeehondje spoelde vlak bij het Zuid-Hollandse Ouddorp aan. Deze had een plastic frisbee vast rond zijn nek. Het andere zeehondje, die bij de Brouwersdam uit het water werd gehaald, was verstikt in en bijna onthoofd door een visnet. “Helaas geen natuurlijke dood, maar onomstotelijk veroorzaakt door menselijk handelen”, schrijft EHBZ op hun Facebookpagina. Inmiddels heeft de dierenorganisatie de beide foto’s van hun Facebookpagina gehaald, omdat deze te aanstootgevend waren.

EHBZ

Dierenorganisatie Eerste Hulp bij Zeezoogdieren zet zich samen met vrijwilligers in om zieke, verwonde zeezoogdieren te helpen. Uit de berichten op hun Facebookpagina wordt duidelijk dat er wekelijks meerdere zeehonden stranden die dringend hulp nodig hebben. Zie je een zieke, verwonde of overleden zeehond op het strand liggen? Bel dan met de landelijke noodnummers van Zeehondenopvang Pieterburen: 0595-526526 of Aseal: 088-2747795.

Lees ook: Let op: het is geen goed teken als je dier met zijn hoofd tegen de muur staat

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: EHBZ | Beeld: Facebook