Zeeman deelt belangrijke veiligheidswaarschuwing voor dit product

Deze artikelen worden per direct door Zeeman teruggeroepen

Eén van Nederlands grootste textielsupers Zeeman is genoodzaakt om een product per direct terug te roepen. Bij dit product kan de stof mogelijk verboden verfstoffen bevatten. Dit kan erg gevaarlijk zijn, want deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid bij langdurige en directe blootstelling aan de huid.

Heb jij een van deze producten bij de Zeeman gekocht?

Zeeman

We kennen allemaal de opvallende blauw-gele huisstijlkleuren van de winkelketens van Zeeman. Deze spotgoedkope keten komt oorspronkelijk uit Nederland, maar met 1.250 vestigingen is Zeeman nu ook in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje te vinden. De populaire budgetwinkel is nu helaas genoodzaakt om producten terug te roepen naar de Zeeman-winkels, omdat deze niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Voldoet niet aan de veiligheidseisen

Het gaat om de zwarte handschoenen voor zowel dames als heren. Het artikel voldoet niet aan de veiligheidseisen die Zeeman aan haar artikelen stelt. De lederen zwarte handschoenen bevatten mogelijk verboden verfstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid bij langdurige en directe blootstelling aan de huid. Het gaat om de zwarte handschoenen die zijn verkocht van oktober 2018 tot en met april 2019. Mensen die dit product in het bezit hebben, worden verzocht om het artikel terug te brengen naar een Zeeman-winkel in de buurt. Het complete aankoopbedrag krijgen de klanten weer terug, ook als er geen bon meer bij aanwezig is.

Artikelcode

Om te controleren om welke handschoenen het precies gaat, kan er naar de artikelcode worden gekeken die te vinden is in het ingenaaide label. De artikelcode is C44362/A50133. Zeeman benadrukt in het veiligheidsbericht dat er sterk waarde wordt gehecht aan kwaliteit en veiligheid en daarom doet de winkelketen er alles aan om alleen veilige producten te verkopen.

Lees ook: Action roept per direct dit product terug vanwege productiefout

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: NVWA, Wikimedia Commons, Spacekid