Groot mysterie rondom ‘zelfmoordbrug’ waar honderden honden vanaf sprongen

zelfmoordbrug honden

Het mysterie van de zelfmoordbrug waar honden vanaf springen is nog niet opgelost

In het Schotse Dumbarton houdt een groot mysterie de inwoners al jaren bezig. Van de inmiddels beruchte zelfmoordbrug zijn in de afgelopen vijftig jaar al zo’n 300 honden af gesprongen. Wat de honden er toe drijft om plots van de 15 meter hoge brug af te springen, is tot op de dag van vandaag nog niet bekend.

Het Schotse mysterie over de zelfmoordbrug heeft inmiddels de New York Times gehaald.

Zelfmoordbrug

Een hond die per ongeluk van een brug af springt is bijzonder, maar dat 300 andere honden dit ook vanaf dezelfde brug doen is bizar. In Dumbarton, ten noordwesten van Glasgow in Schotland, houdt het bizarre mysterie de inwoners al decennia lang bezig. Het verhaal is een klassieker in de esoterische cultuur. Inmiddels heeft het bijzondere verhaal ook de bekende krant New York Times in Amerika gehaald.

Overtoun Brigde

Rondom de oude stenen Overtoun Bridge hangt al sinds de jaren vijftig een lugubere sfeer. Menig hondeneigenaar heeft de schrik van zijn leven gekregen bij deze gotisch aandoende brug uit 1895. In totaal zijn er de afgelopen vijftig jaar zo’n 300 gevallen bekend van honden die van deze 15 meter hoge brug zijn afgesprongen. Vijftig van deze honden overleefden de val niet. Er zijn zelfs sommige tabloids die beweren dat er zelfs meer dan 600 honden van de brug zijn afgesprongen en dat er nog meer sterfgevallen zijn.

Magische krachten

Eén van de hondeneigenaren, Lottie Mackinnon, was met stomheid geslagen toen haar bordercollie Bonnie over de brede rand van de brug verdween. Om te verklaren wat de honden er toe drijven om plots van de rand te springen haalden lokale media er magische krachten bij. Volgens een filosoof zou de brug een Keltische ‘thin place’ zijn, een plek waar hemel en aarde elkaar zouden overlappen. Een andere filosofiedocent, Paul Owens, die zelfs een boek heeft geschreven rondom het grote hondenmysterie, zegt dat het met geesten te maken heeft. Volgens Owen zit ‘De Witte Vrouw van Overtoun’ erachter. De spokende legende overleed in 1908 en zou de dood van haar echtgenoot nooit verwerkt kunnen hebben.

Lees op de volgende pagina de andere mogelijke oorzaken voor dit mysterie en de bijbehorende video.

Pagina 1/2