Zet jij altijd een punt achter een appje? Niet doen! DIT is waarom…

 

punt

Zet je een punt achter je WhatsApp-berichten?

Je hebt van die mensen die altijd 6 uitroeptekens en 12 emoji’s in hun appjes zetten. Ben jij iemand die niet van te veel poespas is en een appje afsluit met een simpele punt? Pas dan op! De kans is dan groot dat mensen je appje als ‘gemeen’ opvatten.

Birmingham University heeft onderzoek gedaan naar het effect van WhatsApp-gebruik. Voor het onderzoek werden 126 studenten gevraagd appjes en geschreven briefjes te lezen.

Het waren uitnodigingen die ze met één woord moesten beantwoorden. De ene keer was de uitnodiging afgesloten met een punt, de andere keer met een uitroepteken of helemaal niks.

Geen sociale signalen
Wat bleek? Mensen die een punt gebruikten werden gezien als minder oprecht en mensen die uitroeptekens plaatsten juist als oprecht. Deze uitkomsten gelden overigens alleen voor de appjes. Voor de handgeschreven briefjes maakte het geen verschil of er een punt stond of niet. ”Berichtjes missen de sociale signalen die bij een face-to-face gesprek wel komen kijken”, vertelt hoofdonderzoeker Celia Kin. ”Het is dus best logisch dat telefoongebruikers afhankelijk zijn van de interpunctie en emoji die ze gebruiken.”

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash