Zet deze plant in de keuken als je last hebt van fruitvliegjes

fruitvliegjes

Met deze plant beperk je de overlast van fruitvliegjes

Fruitvliegjes, vooral in de zomer kunnen ze een plaag zijn in je keuken. Ben je er helemaal zat van en wil je hier iets tegen doen? Dan heb je daar alleen een plant voor nodig. Helemaal ervan af kom je misschien niet, maar met deze plant kun je de overlast wel tot een groot deel beperken.

Een super simpele oplossing

De oplossing is super simpel. Koop een muntplantje en zet deze in je keuken. Op deze manier zul je een stuk minder last hebben van fruitvliegjes. Dit komt door de sterke geur van munt. Nog een voordeel van een muntplantje in de keuken is dat spinnen er ook snel van doorgaan. Ook is het gebruik van een muntplantje in je keuken een diervriendelijke oplossing. Daarnaast is het heel erg makkelijk om een muntplantje te verzorgen én je kunt er ook nog eens hele lekkere muntthee van maken.

Extra munt plantjes

Heb je na een tijdje nog steeds last van fruitvliegjes? Probeer het dan eerst met een paar extra munt plantjes. Je kan ook een paar blaadjes munt met ethische olie mengen. Als je dit middeltje op de plek zet waar de vliegjes zijn, dan zullen ze ook weggaan. Bovendien ruikt het ook nog eens heerlijk fris in je keuken.

Andere tips tegen fruitvliegjes

Zijn de fruitvliegjes daarna nog steeds niet weg? Dan zijn er nog meer tips die je kunt proberen. Zo kun je een paar druppels afwasmiddel gemengd met azijn in een kom doen. Al is deze optie niet erg diervriendelijk. Ook zou je een papieren kegel kunnen maken. Hierbij plaats je de dunne kant in een beker of potje met fruit of een alcoholische drank. Vergeet niet om de hoeken van de beker of het potje af te dekken! Zo voorkom je dat de fruitvliegjes wegvliegen.

 

Lees ook: Last van fruitvliegjes? De oplossing heb je al in je keukenkastje liggen!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay