Zieke Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan legt functie neer: ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’


De burgemeester stopt per direct

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan laat vandaag in een brief aan alle Amsterdammers weten dat hij zijn taken naast zich neerlegt. De geliefde burgemeester liet in januari weten dat hij kanker heeft en vandaag kreeg hij helaas het slechte nieuws van zijn artsen dat hij is uitbehandeld.

“Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad ter wereld”

‘Lieve Amsterdammers’
In een brief aan alle Amsterdammers laat Van der Laan weten dat hij stopt met zijn taken als burgemeester en dat hij veel heeft gehad aan alle steunbetuigingen die hij kreeg. “Lieve Amsterdammers, In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik hoopte nog een poosje uw burgemeester te blijven”, begint Van der Laan zijn brief. “De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.”

Liefste stad
“Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaar van u hebt gekregen. Zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel, Eberhard van der Laan.” De taken van Van der Laan worden overgenomen door locoburgemeester Kajsa Ollongren.

Geliefd
Bij zowel Amsterdammers als niet-Amsterdammers is burgemeester Eberhard van der Laan zeer geliefd. Dit bleek toen bekende en minder bekende Amsterdammers de ernstig zieke Van der Laan een hart onder de riem staken in een ontroerende video. Op de video werd tientallen keren gereageerd en veel mensen wensten de burgemeester veel sterkte.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gemeente Amsterdam | Beeld: Wikimedia Commons, Rijksoverheid 

Array